top of page
Ieškoti

AP galerijoje – menininkės Adasos Skliutauskaitės naujų darbų paroda „Veidai ir gyvūnai“

Užupyje įsikūrusi „AP galerija“ kviečia į naujos parodos atidarymą. Neseniai pasibaigusią Raimondos Jatkevičiūtės-Kasparavičienės parodą „Manęs čia nėra“ keičia jau netrukus, rugsėjo 25 d. atsidarysianti Adasos Skliutauskaitės dailės kūrinių ekspozicija „Veidai ir gyvūnai“.


Lietuvoje daugiau nei šešiasdešimt metų kurianti menininkė Adasa Skliutauskaitė garsi savo litografijų, iliustracijų, piešinių bei tapybos kūriniais. Už savo stilistinės kalbos bei plastinės raiškos savitumą, kūrybinį aktyvumą autorė 2005-aisiais metais pelnė Lietuvos Respublikos vyriausybės kultūros ir meno premiją.





Pasak „Veidai ir gyvūnai“ parodos kuratorės Vilmos Jankienės, nors Adasos Skliutauskaitės kūrybai būdingas abstraktus ekspresionizmas, lyriškumas, vis tik įstatyti autorę į konkrečios stilistinės krypties rėmą, dėl menininkės plataus žanrinio profilio, būtų sudėtinga. Jos kūryboje persipina improvizacija ir konceptualus neišbaigtumas, tikrovė su lengvu siurrealumu. Adasa Skliutauskaitė aktyvi vietinių bei tarptautinių meno parodų dalyvė; jos kūrinių plokštumose dominuoja permaininga spalvų ekspresija, o lygi faktūra parodo kiek iškreiptus, tarsi nostalgiškame, tolimame prisiminime išnyrančių veikėjų siluetus. Minorinės, tačiau ne draminės nuotaikos įtraukia į savitą žiūrovo interpretacijų naratyvą.


„AP galerijos“ organizuojamoje parodoje „Veidai ir gyvūnai“ bus pristatyta naujausia, 2018-2019 metais sukurta piešinių bei tapybos darbų ekspozicija. Lengvi, regis, nerūpestingi dailininkės štrichai spalvingoje akrilo, tušo bei akvarelės spalvų ekspresijoje išryškins perregimus, sunkiai apčiuopiamus, per nevienalypę emocijų skalę žiūrovus kalbinančius Adasos Skliutauskaitės personažus – veidus ir gyvūnus. Personažus, o gal objektus, tęsiančius gerai atpažįstamos menininkės simbolinės kalbos asmeninę istoriją.


Adasa Skliutauskaitė meno pasaulyje aktyviai dalyvauja nuo 1956 m. Per savo ilgą kūrybinį kelią autorė pristatė daugiau nei dvidešimt personalinių parodų, dailininkės kūrinių yra įsigiję įvairūs muziejai ir privatūs meno kolekcininkai Norvegijoje, Izraelyje, Amerikoje, Rusijoje ir kt.


Parodos „Veidai ir gyvūnai“ atidarymas vyks rugsėjo 25 d., 19 val. „AP galerijoje“ (Polocko g. 10). Jos metu bus susitikimas su Adasa Skliutauskaite. Paroda veiks iki spalio 20 d. Renginio atidarymo proga įėjimas į ekspoziciją nemokamas.





bottom of page