top of page
Ieškoti

„Raikau vaizdus kaip duoną ir pomidorus“: Vlado Oržekausko paroda SKAITMENINIAI KOLIAŽAI

Gegužės 7 d. 19 val. kviečiame į Vlado Oržekausko parodos „Skaitmeniniai koliažai“ atidarymo vakarą (renginys nemokamas). Paroda bus eksponuojama iki gegužės 16 dienos, I-jame galerijos aukšte. Lankymas nemokamas.  



Apie parodą autorius pasakoja:

„Mane domina daiktų formalus aspektas, daiktai kaip grynos formos. Daiktus ir vaizdus suvokiu ir savo darbuose perteikiu kaip abstrakcijas, nepaisant jų įprastos paskirties ir apibrėžimo. Motyvą konstruoju iš kontrastingų formų: geometrinių, tokių kaip kvadratas, stačiakampis ar trikampis, ir chaotiškų, netaisyklingų, plėšytų, atsitiktinių. Derindamas skirtingas formas, dėlioju ir kontrastingas spalvas. Stengiuosi, kad paveiksle tarp priešingų formų ir spalvų vyktų ne karas, o dialogas.


Ši mini paroda - kreipimasis į žiūrovo estetinę intuiciją. Motyvus darbams randu savo aplinkoje. Viskas tinka – asmeniniai fotoatchyvai, blusturgis, interneto šabakštynas. Naudoju fotografiją, piešinį, atsitiktinę kavos dėmę. Raikau vaizdus kaip duoną ir pomidorus, dar prismulkinu ir prieskoninių žolių, tik naudodamas ne peilį, o skaitmeną. Visa tai į darnią visumą leidžia sujungti grafinės kompiuterio programos.


Neįsivaizduoju galutinio rezultato, neturiu plano. Darbo eiga nėra tiesi linija, jungianti tašką A su tašku B. Greičiau tai kaip sapnas, kuriame iš pažiūros nereikšmingos detalės keičia vyksmą netikėtomis kryptimis. Šiuo atžvilgiu aš niekada nelaikau savo darbų baigtais, nes jie gali keistis ir keistis, jei nebus sustabdyti. Kai išsaugau savo darbą kietajame diske, matau, kad tai tik proceso fragmentas, todėl savo darbus galėčiau pavadinti tam tikros kūrybinės evoliucijos fosilijomis.“


Vladas Oržekauskas gimė Kaune. Baigė Kauno vidurinę meno mokyklą, vėliau studijas Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete. Šiuo metu gyvena ir kuria Vilniuje. Autorius nuo 2010 metų rengia personalines parodas, dalyvauja grupinėse parodoje, tarptautinėse meno mugėse įvairiose šalyse. Kai kurie šioje parodoje eksponuojami kūriniai buvo eksponuoti meno mugėje Niujorke, taip pat Dubajuje.


Darbai spausdinami sublimacijos technologija, kai dažai nuo popieriaus perkeliami ant dirbtinio pluošto esant aukštai temperatūrai ir slėgiui. Visi darbai vienetiniai.


bottom of page