top of page
Ieškoti

„AP galerijoje“ – išsikraustymo meno mugė ir naujas etapas

Kasdien iki lapkričio 20 d. vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į Užupio „AP galerijoje“ vykstančią meno mugę. Kamerinėje erdvėje pristatomi daugiau nei 100 menininkų kūryba iš visos Lietuvos. Ši mugė simboliška, nes būtent po jos „AP galerija“ ketina kraustytis į naujas erdves neseniai atidarytame Jono Meko Skersvėjyje.



Meno mugėje žiūrovai galės peržiūrėti didžiulį galerijos meno archyvą, apie kurį papasakos galerijos specialistai, konsultuos interjero, meno kolekcionavimo klausimais. Kūriniai reprezentuoja lietuvišką meną, jo tendencijas. Jie skrupulingai atrinkti ir atvežti ne tik iš Lietuvos, o ir kitų pasaulio šalių – Vokietijos, Prancūzijos, Amerikos ir tt. Mugės ekspozicijoje pristatomi šiuolaikinės Lietuvos klasikai – Aloyzas Stasiulevičius, Giedrius Kazimierėnas, Adasa Skliutauskaitė, Ramūnas Čeponis, Audronė Petrašiūnaitė, Eugenijus Antanas Cukermanas. Taip pat ir jaunosios kartos menininkai – Nojus Petrauskas, Tadas Tručilauskas, Rūta Matulevičiūtė, Justė Kuliešaitė bei kiti. Tai paskutinis renginys, kuris vyks senose galerijos erdvėse.



Polocko gatvėje įsikūrusi galerija veikia jau septynerius metus, organizuoja meno degustacijas ir parodas, vysto meno parduotuvės veiklą. Pasak galerijos vadovės Vilmos Jankienės, išsikraustymas į naujas, didesnes erdves – optimistinis žingsnis į priekį. Jau lapkričio pabaigoje Jono Meko Skersvėjyje atsidarysianti galerija su nauja vieta ketina įpūsti daugiau vėjų ir savo veiklų repertuare. Šalia dailės, džiazo, poezijos renginių žiūrovai bus kviečiami ir į įvairias paskaitas bei kitus užsiėmimus. Juos galerija atskleis metų eigoje.


„Nauja vieta... Užupyje pati mus susirado, tiesa, teko palaukti, kol baigsis statybų laikotarpis. Tokiam pokyčiui reikėjo drąsos, bet geriau ne svajoti apie augimą, o augti. Liksime ištikimais lietuvių menininkų kūrybos ambasadoriais tiek Lietuvoje, o ateityje ir kitose šalyse“, – teigia V. Jankienė.




bottom of page